neděle 22. června 2008

22.6.

Neděle. Včera jsme se s Jardou domluvili, že vyrazíme na místní atrakci - lanovkou do kopců za městem. Tak se scházíme v metru a vyrážíme směr Taipei ZOO - odtud vyjíždí lanovka. Na lanovku stojí fronta, tak čekáme. Všechno je tu strašně organizované, takže než jsme vlezli do lanovky, tak nás navigovalo alespoň deset různých poskoků - tady počkej, tam nechoď, teď můžeš jít o patro výš a tam zase čekej. Takových lidí je po městě spousta. Se nedivím, že tu má práci skoro každý. Ale asi by to tu bez nich nezvládli. Z lanovky je asi takovýto výhled (díky tomu vedru je pořád opar, takže nic moc dohled):
Vyhlídka z horní stanice lanovky (v pozadí je vidět Taipei 101):
Trochu jsme prošli okolí, koukli do muzea čaje, vyfotili místní chrám:
A pak zapadli do této čajovny:

Ochutnali jsme místní čaj, pivko, a jelikož tu nebylo nic dalšího k vidění, tak hurá zase lanovkou dolů. Jelikož je tady teď kolem 35° ve stínu a navíc nechutný dusno, tak jsme dole zapadli do další kavárny, tam je příjemněji :))

No a opět metrem směr centrum. Zajímavost na závěr - tahle trasa metra je po celé délce visutá a vozy jezdí bez řidiče! Tohle je výhled ve směru jízdy:
Ale o místní dopravě, která je velice zajímavá, zase někdy příště.

P.S.: Konečně jsem po týdnu našel obchod s potravinami, který je větší než 30m2. Je to z hotelu asi deset minut pěšky, takže teď už snad můžu definitivně prohlásit, že hladem neumřu.

Žádné komentáře:

Okomentovat